DJK/Nordjysk afdeling

DJK Nordjysk Afdeling er Dansk Jernbane-Klubs lokalafdeling for alle medlemmer bosat i Nordjylland. Andre DJK-medlemmer er naturligvis også altid velkomne.
Afdelingen afholder i vinterhalvåret, en række mødeaftener hvor der er foredrag om jernbaner, vises film og snakkes om jernbaner.
Information om arrangementerne i DJK Nordjysk Afdeling, fås hos: Frank Sørensen, Tlf. 98 24 00 54. Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Program for vintersæsonen 2016/2017

Alle møder afholdes kl. 19.00 på Hjulmagervej 56.


1. februar 2017

Ffestiniog Railway

Finn Madsen besøgte Ffestiniog Railway i 2016 og viser denne aften foto og film fra de to banestrækninger. Det er verdens ældste smalsporede jernbaner med næsten 200 års historie. Den ene strækning er fra havnen i Porthmadog til skifer brudne ved Blaenau Ffestiniog gennem enestående natur i hjertet af Snowdonia. Jernbaneselskabet er det ældste selskab i verden der stadig kører tog. Tre af deres oprindelige lokomotiver - over 150 år gamle er stadig i drift. Walisisk Highland Railway er den anden strækning fra Caernarfon til Portmadog. I 2014 åbnede en ny Porthmadog havne Station. En investering på 1,25 millioner £.


1. marts 2017

Noget om jernbanestrækningen Laurbjerg-Bramming.

Oplæg ved Thomas Boberg Nielsen